در سال 1150، طاعونی در منطقۀ ارواسیا اتفاق می‌افتد و چیزی در حدود دو میلیون نفر را می‌کشد. همیشه این سؤال مطرح بوده که چه می‌شود که چنین مشکلاتی پیش می‌آید. البته گمانی وجود داشته که شروع بیماری به دست بشر بوده و همیشه انگشت اتهام به سمت یهود بوده است، چون می‌دیدند که یهودیان نمی‌میرند.

پایگاه تاریخ تطبیقی؛ حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی طائب، استاد درس خارج حوزه علمیه قم روز یکشنبه(24 فروردین سال 99) در نخستین جلسه درس خارج جهاد و دفاع موضوع دفاع بیولوژیک» را مورد بررسی قرار داد و از تهاجم بیولوژیکی به معنای تهاجم می و ویروسی یاد کرد.

استاد حوزه با تقسیم بندی جهاد به دو نوع هجوم ابتدایی و دفاع در برابر هجوم تصریح کرد: شکی نیست که دفاع در برابر هجوم دشمن لازم است.  این مسئله تحقق عملی، تأیید آیات، روایات، عقلی و فطری دارد.

وی هجوم را چهار نوع سخت افزاری، عملیات روانی، عملیات شیمیایی و بیولوژیکی برشمرد و تصریح کرد: در جنگ سخت‌افزاری هجوم با ابزارهای متعارف هر عصر صورت می‌گیرد، مانند جنگ با شمشیر، تفنگ، موشک، پهپاد و. . البته در این جنگ گاهی از ابزار نامتعارف مانند بمب هسته‌ای استفاده می‌شود. این عملیات‌ها مشهود هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین طائب، عملیات روانی را غیر قابل مشاهده و ابزارهای آن را شامل سخن، فیلم، دروغ، تهمت، شایعه، فریب و. دانست و گفت: معمولاً هجوم نرم‌افزاری همراه با حمله سخت‌افزار خاصی نیست ولی ممکن است در تکمیل این هجوم از سخت‌افزار استفاده شود. در عملیات روانی، به نوعی شایعه‌پراکنی می‌شود که طرف مقابل بدون هیچ مقاومتی عقب‌نشینی می‌کند.

وی با اشاره به این‌که عملیات شیمیایی، عملیات با میکروب، سم و گازهای کشنده است، تأکید کرد: در این نوع عملیات تا علم بشر پیشرفت نکرده بود، ظاهراً عملیات با سم به کار می‌رفت. ولی با دستیابی به دانش‌های نوین، همان سم به شکل گاز تولید شد که به آن گازهای شیمیایی می‌گویند.

یهود و جنگ بیولوژیک

استاد طائب، نوع چهارم هجوم را عملیاتی دانست که وجود دارد اما قابل کشف نبوده و از طریق میکروب است، وی گفت: بیماری در منطقه به وجود می‌آید و کشتار وسیعی را به دنبال دارد. مردم بیمار می‌شدند ولی علت بیماری مشخص نیست. در سراسر تاریخ، بیماری‌های واگیردار وجود داشته که در بعضی موارد، پزشکان عامل آن را پیدا می‌کردند.برای هر کدام از بیماری‌ها اسم خاصی می‌گذاشتند مثل وبا. وقتی وبا قدرت واگیری بالایی پیدا می‌کرد، مردم می‌گفتند طاعون آمده است.[1] وقتی بیماری همه‌گیر می‌شد و کشتار وسیعی می‌کرد به آن وبای طاعون می‌گفتند. در تاریخ چندین طاعون ثبت شده که در آن کشتار وسیع و قربانیان زیادی را به دنبال داشته است. طاعون قبل از اسلام و بعد از اسلام رخ داده است. طاعون بعد از اسلام در سال 6 هجری در غرب ایران اتفاق افتاد، از کرمانشاه تا بین النهرین بین دجله و فرات را در بر می‌‌گیرد و این منطقه را آلوده می‌کند.

وی افزود: طی یک سال، نیمی از جمعیت آن منطقه از بین می‌روند. بعد از وفات پیامبر اکرم، طاعون‌ها شروع می‌شوند. طاعون عمواس در منطقۀ شام اتفاق می‌افتد. سال هجده هجری، در زمان حکومت عمر منطقۀ شامات را طاعون می‌گیرد و کشتار وسیعی می‌کند به طوری که گفته می‌شود در طی سه روز 210 هزار نفر می‌میرند. بسیاری از اصحاب رسول الله مثل معاز بن جبل، که برای تبلیغ به آن منطقه رفته بودند، می‌میرند. در زمان عبدالله بن زبیر هم طاعون می‌آید. در آن طاعون بسیاری می‌میرند. در سال 87 هجری هم طاعون رخ می‌دهد.

استاد حوزه عنوان کرد: در سال 1150، طاعونی در منطقۀ ارواسیا اتفاق می‌افتد و چیزی در حدود دو میلیون نفر را می‌کشد. همیشه این سؤال مطرح بوده که چه می‌شود که چنین مشکلاتی پیش می‌آید. البته گمانی وجود داشته که شروع بیماری به دست بشر بوده و همیشه انگشت اتهام به سمت یهود بوده است، چون می‌دیدند که یهودیان نمی‌میرند. در منطقۀ شام، یهودیان هم زندگی می‌کردند ولی خیلی کم می‌مردند. در منطقۀ اوراسیا دیده می‌شود که یهودی‌ها سالم می‌مانند به همین دلیل انگشت اتهام به سمت آنها می‌رود. این مسئله، کم کم به توهم توطئه تبدیل می‌شود یعنی توهمی به وجود می‌آید که در این مسائل گفته می‌شود کار یهودی‌هاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین طائب گفت: در جنگ جهانی دوم، سردمداران قدرت کشف می‌کنند که ویروس طاعون می‌تواند ابزار نیرومندی باشد. ژاپنی‌ها ویروس طاعون را با بمب‌هایی که حامل موش و کک آلوده بوده انتشار می‌دهند تا دشمن آلوده به طاعون شود و بتوانند دشمن را شکست دهند. این نبرد، جزو دستور العمل نبردها و دفاع‌ها قرار می‌گیرد و به این هجوم، نبرد بیولوژیک یا نبرد زیستی می‌گویند.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه سخنان خود ویروس‌هایی مانند ساس و ایدز را دست ساز بشر دانست و اذعان داشت: این ویروس‌ها دست‌ساز هستند. چرا انگشت اتهام به سمت یهود است؛ زیرا در آموخته‌های آن‌ها همیشه توطئه‌هایی علیه بشر وجود داشته است. در ابتلای بشر به ویروس کرونا نیز خیلی از حقایق روشن می‌شود.

هدف دشمنان نابودی مسلمانان است

وی اضافه کرد: یکی از محققینی که در اندیشکدۀ یهود حضور دارد می‌گوید که ناراحت‌‌کننده است و خوشحال کننده نیست که برای تثبیت جمعیت بشر مجبوریم روزانه 250 هزار نفر را بکشیم. آقایان متصدی یهود در دنیا، اندیشکده‌ای زدند. برای چه منظور باید جمعیت بشر تثبیت شود. آن‌ها اهداف توراتی دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین طائب بیان داشت: آن‌ها معتقدند که نسل برترند، دنیا باید در اختیار آن‌ها قرار بگیرد و برای این مسئله تلاش می‌کنند به همین دلیل باید جمعیت دنیا در اختیار آن‌ها باشد. این تفکر جدیدی نیست، به همین دلیل هر وقت می‌دیدند که جمعیت از حد انتظار آن‌ها بالاتر می‌رود، آن‌ها این کار را انجام می‌دادند. هدف آن‌ها نابودی مسلمانان است. بر این اساس جنگ بیولوژیک از مسئلۀ توهم توطئه خارج شد؛ چراکه این شکل جنگ به صورت علنی به دست ژاپنی‌ها استفاده شد و از توهم توطئه به واقعیت تبدیل شد که واقعیتی به نام هجوم بیولوژیک وجود دارد.

وی ادامه داد: سه نوع هجوم وجود دارد: هجوم سخت‌افزاری، هجوم نرم‌افزاری و هجوم بیولوژیک. دشمن ما استاد این سه هجوم است. در اسلام هجوم سخت‌افزاری نداریم و اگر داشته باشیم برای نجات بشریت است. همچنین عملیات روانی وجود ندارد چون عملیات روانی بر پایۀ دروغ و تهمت و شایعه و فریب بنا شده و اسلام آمده تا حقیقت را رواج دهد. اسلام عملیات سخت‌افزاری همانند آن‌ها ندارد، عملیات سخت‌افزای آن‌ها کشتار حداکثری است، عملیات دفاع اسلام بر کشتار حداقلی است فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْکُفْرِ‏.» هجوم بیولوژیک مطلقاً ممنوع است. در این زمان، جهاد در اسلام مطلقاً بر دفاع است.

استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: قرآن می‌فرماید وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ» پیش از این‌که مسئله‌ای اتفاق بیفتد باید آماده باشیم. برای هجوم سخت‌افزاری باید به نوعی آماده بود که بازدارنده باشد، در مقابل عملیات روانی باید به نوعی آماده بود که بازدارنده باشد. در برابر هجوم بیولوژیک به نوعی باید آماده باشید که باز دارنده باشد، یعنی اصلاً هجوم نکنند و اگر هجوم کردند بتوانید دفاع کنید.

سیستم اطلاعاتی قوی، راه مبارزه با تهاجم بیولوژیکی

وی افزود: هجوم بیولوژیکی واقعیت دارد یعنی تهاجم با ویروس و میکروب، سم و گاز. تهاجم با سم و گاز علنی است ولی با ویروس و میکروب سری است صدا و فریاد و مکان و زمان خاصی ندارد و قابل شناسایی نیست. همۀ ابزارهای آن سری است، پس مقاومت در برابر این هجوم بسیار سخت‌تر از آمادگی در برابر هجوم‌های پیشین است.

حجت‌الاسلام والمسلمین طائب گفت: عملیات بیولوژیک به دلیل قبح فکری در بشر جزو عملیات‌هایی است که اجماع بر منع دارند. شورای امنیت سازمان ملل چند علمیات نظامی را ممنوع کرده است و اگر کشوری این عملیات را به کار ببرد باید عقوبت شود. یکی از این مسائل به کار بردن سلاح‌های هسته‌ای است. اگر کسی سلاح هسته‌ای به کار ببرد برطبق قوانین بین الملل، باید همۀ کشورها علیه او اقدام کنند. استفاده از سلاح‌های بیولوژیک هم به همین صورت است. بنابراین کسانی که می‌خواهند این سلاح را به کار ببرند باید طوری عمل می‌کنند که معلوم نشود کار آن‌ها بوده است چون اگر معلوم شود که آن‌ها از این سلاح‌ها استفاده کرده‌اند باید مؤاخذه شوند.

وی ادامه داد: یکی از راه‌های بازدارندگی داشتن سیستم اطلاعاتی قوی است، به طوری که چتر اطلاعاتی به حدی گسترده باشد که با ارائۀ مدرک قابل قبول بتواند آن‌ها را رسوا کند. واجب است بر روی این مسئله سرمایه‌گذاری شود. اگر ما سیستم اطلاعاتی قوی داشتیم و می‌توانستیم ثابت کنیم که آن‌ها چنین کاری را آغاز کرده‌اند هیچ‌گاه دشمن این حمله را آغاز نمی‌کرد. آن‌ها با خیال راحت کارشان را انجام می‌دهند.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: با شیوع طاعون بعد از ظهور اسلام در سال‌های متفاوت، هر گاه این اتفاق می‌افتاد در فکر مسلمانان جرقه‌ای زده می‌شد که این از علائم آخر امان است و ممکن است که مهدی موعود ظهور کند. در این روزگار هم هجومی از دشمن برای کاستن جمعیت اتفاق افتاده و ممکن است به خاطر این بلیه ظهور اتفاق بیفتد اما هیچ تضمینی وجود ندارد که سال آینده هجومی به شکل دیگری اتفاق نیفتد. واجب است که ما چتر اطلاعاتیمان را گسترش دهیم تا باعث بازدارندگی شود.

وی اضافه کرد: این مسئله در ذهن افراد شکل نگیرد که اگر ظهور اتفاق بیفتد باید کشتاری رخ دهد. مسئله به این شکل نیست، برعکس ما باید تا می‌توانیم جلوی کشتارها را در بین متدینین بگیریم. در قضیۀ اخیر، آقای دکتر حسین شیخ الاسلام را از دست دادیم. او حاج قاسم سلیمانی در مقام دیپلماتیک بود. اگر از قبل پدافند داشتیم این سرباز فداکارِ دانا را از دست نداده بودیم. شهید زنده است ولی بحث بر سر این است که ما وظیفۀ دفاع داشتیم. مهم این است که ما تور اطلاعاتی خود را گسترش بدهیم تا از هجوم با خبر شویم و اطلاعات به ما کمک کند تا قدرت بازدارندگی داشته باشیم.

استاد طائب گفت: در جنگ سخت‌افزاری، اگر اطلاعاتی از هجوم وجود نداشته باشد، غافلگیری رخ می‌دهد. کسی که غافلگیر می‌شود نیروهای زیادی را از دست می‌دهد تا بتواند دفاع کند، اما اگر آگاهی وجود داشته باشد، با کمترین تلفات جلوی هجوم گرفته می‌شود. اگر نسبت به این قضیه دارای اطلاعات بودیم و به خوبی می‌توانستیم راه‌ها را ببندیم، این‌قدر شهید نمی‌دادیم. پس در قدم اول واجب است که تور اطلاعاتی گسترده‌ای داشته باشیم.

پی نوشت؛

[1]. طاعون از طعن به معنای کوبنده و نام بیماری کشتنده‌ای است.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها