طرح معامله قرن، پیشنهادی مبنی بر تشکیل کشور فلسطین در ابتدا در حدود نیمی از کرانه باختری، تمامی نوار غزه و برخی محله‌های قدس از جمله بیت حنینا»، شعفاط» و اردوگاه آن، راس خمیس» و کفر عقب» مطرح می‌کند.

پایگاه تاریخ تطبیقی؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی با طرح برنام‌های به نام معامله قرن در صدد استعمار بیش از پیش فلسطین هستند و یکی از بخش‌‌های این طرح انتقال پایتخت رژیم جعلی اسرائیل به بیت المقدس است. دونالد ترامپ با انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس بخشی از این پازل را تکمیل کرد اما به اعتقاد امام ‌ای معامله قرن خواب آشفته آن‌‌ها است که باعث می‌شود ضربه سنگین‌تری بخورند.

کلیات: ۱) معامله قرن چیست؟

معامله قرن لنگر[۱](در عربی: صفقه القرن، در عبری: עסקת המאה ) اصطلاحی ی است که به طرح عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی اطلاق شده و نتیجه آن تثبیت و تضمین حیات رژیم صهیونیستی بدون وجود موانعی از جمله حقوق فلسطینیان خواهد بود. با انجام این معامله، اعراب آشکارا رژیم صهیونیستی را به رسمیت می‌شناسند و مردم فلسطین نیز نباید به دنبال حق و حقوق خود در سرزمین مادری‌شان باشند.لنگر[۲]

بر اساس این طرح شهر ابودیس نیز به عنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد. این طرح، پیشن‌هادی مبنی بر تشکیل کشور فلسطین در ابتدا در حدود نیمی از کرانه باختری، تمامی نوار غزه و برخی محله‌‌های قدس از جمله بیت حنینا»، شعفاط» و اردوگاه آن، راس خمیس» و کفر عقب» مطرح می‌کند و در کنار آن، شهرک قدیمی و محله‌‌های اطراف آن همچون سلوان»، الشیخ جراح» و جبل ایتون» را برای اسرائیل باقی می‌گذارد.لنگر[۳] اما امام ‌ای به عنوان ولی امر مسلمین ج‌هان در مورد معامله قرن می‌فرمایند: یهودی‌سازی فلسطین خواب آشفت‌های است که دید‌هاند؛ نه آن اتّفاق می‌افتد نه معامله‌ قرن.لنگر[۴]

در طرح موسوم به معامله قرن، غربی‌‌ها و رژیم صهیونیستی در کشور فلسطین مرزبندی‌‌های جغرافیایی برای خود انجام داده و بخش‌‌هایی را به فلسطینی‌‌ها که کشور خودشان است داد‌هاند و بخش‌‌هایی را خود اسرائیلی‌‌ها غارت کرد‌هاند. آن‌‌ها دقیقا مشخص کرد‌هاند کدام مناطق در دست فلسطینی‌‌ها باشد و کدام مناطق در دست اسرائیل؛ مشخص کرد‌هاند که پایتخت فلسطین کجا باشد و پایتخت اسرائیل کجا باشد.

اما امام ‌ای همه این مرزبندی‌‌های جغرافیایی را خلاف واقع دانسته و مرزبندی مشخص خویش در مورد فلسطین را همانطور که بوده و باید باشد به گوش اعضای کنفرانس سازمان همکاری اسلامی و همه صهیونیست‌‌ها می‌رساند و می‌فرمایند: فلسطین یک مجموعه است، یک کشور است، یک تاریخ است. فلسطین، همان‌طور که بار‌ها گفته شده، از نهر تا بحر» است؛ از نهر اردن تا دریای مدیترانه؛ این فلسطین است و قدس هم بلاشک پایتخت این فلسطین است و هیچ‌گونه خدش‌های بر این فکر اساسی و این حقیقت امکان ندارد که وارد بشود. و این کاری هم که حالا آمریکایی‌‌ها کردند و می‌کنند که نسبت به قدس این غلط زیادی را این شخص کرده البتّه این کسی که امروز در آمریکا بر سر کار است، این یک‌قدری با صراحت بیشتری کار می‌کند، [ولی] دیگران هم همین روش را ادامه می‌دادند، آن‌‌ها هم با این تفاوتی نداشتند این چیزی است که بلاشک به جایی نخواهد رسید و قادر نیستند که این کاری را که گفت‌هاند، به انجام برسانند.لنگر[۵]

۲) معامله قرن خواب آشفته آمریکا

امام ‌ای در مورد پروژه یهودی سازی فلسطین و بیت المقدس و عادی سازی روابط کشور فلسطین و رژیم اسرائیل بار‌ها مواضع قاطع گرفته و در دیدار کارگزاران حج این پروژه را خواب آشفته دانسته که اتفاق نخواهد افتاد دشمن متمرکز شده است روی دنیای اسلام مسئله‌ فلسطین و این ت شیطانی و خبیثی که آمریکا در مورد فلسطین در نظر گرفته است، اسمش را هم گذاشته است معامله‌ قرن» این خواب آشفت‌های که این‌ها دید‌هاند که خیال می‌کنند بیت‌المقدّس را بگیرند و می‌گویند هم روی شهر، هم زیر شهر، هم اعماق شهر، شرقش، غربش، همه‌جایش باید دست یهود باشد، غلط بیخودی می‌کنند؛ این اتّفاق نخواهد افتاد.»لنگر[۶]

۳) تاریخچه ادعای اسرائیل در مورد بیت المقدس

از شعار‌های مهم دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی ۲۰۱۶ به رسمیت شناختن بیت المقدس بعنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارتخانه آمریکا به این شهر در قالب یک حرکت نمادین بود. اما ریشه این فکر از چه زمانی شروع شده است؟ در سال ۱۹۸۰، اسرائیل بیت المقدس را بطور کامل پایتخت خود معرفی کرد. از آن زمان تا کنون ادارات مهم، وزارتخانه‌‌ها و پارلمان دولت اسرائیل در شهر بیت المقدس بعنوان پایتخت بنا شدند. با این وجود علاوه بر کشور‌های همسایه نظیر اردن و مصر، سازمآن‌‌های بین المللی و کشور‌های اروپایی نیز این شهر را بعنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت نشناختند و شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز با صدور قطعنامه ۴۷۸ این اقدام اسرائیل را غیرقانونی خواند.

پس از صدور بیانیه استقلال فلسطین در سال ۱۹۸۸، سازمان آزادیبخش فلسطین (کنفدراسیون شماری از احزاب ی فلسطین) نیز قدس شرقی را پایتخت ی دولت فلسطین اعلام کرد.

بر این اساس علاوه بر این، هیچ کشوری در دنیا غیر از روسیه که بخش غربی قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته، هیچ بخشی از قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت نمی‌شناسد.

اقدام اسرائیل در الحاق قدس شرقی نقض چندین قانون در حقوق بین‌المللی است که به صراحت اعلام می‌کند قدرت اشغال‌‌گر از حق حاکمیت در سرزمین‌‌‌هایی که اشغال کرده برخوردار نیست. علاوه بر این، با توجه به اینکه شهر قدس از نظر قطعنامه‌‌های سازمان ملل اراضی اشغال شده محسوب می‌گردد، اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن این شهر بعنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس نقض آشکار قطعنامه‌‌های بین المللی محسوب می‌شود.

با وجود اینکه در منابع رسمی دولت اسرائیل شهر بیت المقدس بعنوان پایتخت این رژیم ذکر شده اما تل آویو دومین شهر پرجمعیت اسرائیل در ساحل دریای مدیترانه، از سوی کشور‌هایی که با اسرائیل روابط دیپلماتیک دارند بعنوان پایتخت این رژیم به رسمیت شناخته میشود. سفارتخانه‌‌های کشور‌های مختلف در این شهر قرار دارد.لنگر[۷]

تبیین: ۱) بیت المقدس در کنار مسئله فلسطین

هر چند که فلسطین در این ۷۰ سال زیر چکمه‌‌های ارتش کودک‌کش اسرائیل در حال مقاومت و مبارزه است و همه جای این کشور برای امت اسلامی مهم است اما بیت المقدس به عنوانی شهری مذهبی برای ادیان ابراهیمی از جمله اسلام از اهمیت ویژ‌های برخوردار است و پایتخت قانونی و مشروع فلسطین است. امام ‌ای از مسلمانان می‌خواهد نگذارند نقشه شوم دشمنان در بیت المقدس جامه عمل بپوشد و می‌فرمایند: در کنار مسأله‌ فلسطین‌، بیت‌المقدس‌ نیز از اهمیت‌ والایی‌ برخوردار است‌. امروز توطئه‌‌های‌ رنگارنگی‌ برای‌ غصب‌ و بلعیدن‌ این‌ شهر مقدس‌ و از بین‌ بردن‌ آثار اسلامی‌ آن‌ توسط صهیونیست‌ها در جریان‌ است‌ ولی‌ این‌ شهر به‌ همه‌ مسلمانان‌ تعلق‌ دارد و همه‌ قدس‌ پایتخت‌ همه‌ فلسطین‌ است‌ و مسلمانان‌ اجازه‌ نخواهند داد نقشه‌‌های‌ شوم‌ دشمنان‌ جامه‌ عمل‌ بپوشد و با آن‌ مقابله‌ خواهند کرد.

امید است‌ دولت‌های‌ اسلامی‌ با خواسته‌‌های‌ قاطبه‌ ملت‌‌های‌ مسلمان‌ همراه‌ شوند و از این‌ حرکت‌ عظیم‌ حمایت‌ کنند و هرگونه‌ رابطه‌ با این‌ رژیم‌ اشغالگر را به‌ طور کامل‌ قطع‌ نمایند و از تحریم‌‌های‌ مختلف‌ اقتصادی‌ و ابزار‌های‌ دیگر برای‌ مقابله‌ با این‌ رژیم‌ غاصب‌ استفاده‌ کنند و کمک‌‌های‌ مردمی‌ را صرف‌ مسأله‌ اصلی‌ فلسطین‌، معالجه‌ مجروحان‌ و بازسازی‌ ویرانی‌‌ها بنمایند.لنگر[۸] اما با این حال که کشور‌های مختلف غربی و شرقی و مسلمان و غیر مسلمان مخالف بودند، دونالد ترامپ با وقاحت تمام سفارت خود را به بیت المقدس منتقل نمود و در برابر دنیایی که مخالف این حرکت بودند، ایستاد.

۲) انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس

ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷در ساعت ۱۷:۳۰ به وقت محلی سفارت خود را به طور رسمی در بیت‌المقدس (اورشلیم) افتتاح کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در یک پیام ویدیوئی انتقال سفارت را تبریک گفت و با ابراز خوشنودی در این باره گفت که این اتفاق باید سال‌‌ها پیش رخ می‌داد. وی همچنین افزود: انتقال سفارت بزرگترین امید ما برای برقراری صلح [در منطقه] است. ایالات متحده همچنان به طور کامل به تسهیل توافقنامه صلح پایدار متعهد است. ایالات متحده همواره دوست بزرگ و شریک در زمینه آزادی و صلح خواهد بود.»لنگر[۹] اما امام ‌ای در برابر این عمل مشکل رژیم صهیونیستی را ریش‌های‌تر خواند که با انتقال سفارت و اعلام پایتختی اسرائیل در بیت المقدس نیز حل نخواهد شد.

۳) با انتقال سفارت به قدس مشکل عدم مشروعیت حل نمی‌شود

یکی از نقاط روشن بیانات و مواضع رهبر انقلاب درباره‌ مسئله‌ فلسطین، وعده‌ آزادی این سرزمین از شر اشغالگران و نابودی قطعی رژیم صهیونیستی است؛ زیرا مشکل این رژیم عدم مشروعیت است. ایشان فرمودند: رژیم صهیونیستی هم ماندگار نیست؛ این را همه‌ تجربه‌‌‌های تاریخی به ما به ‌صورت قطعی املا می‌کند و تفهیم می‌کند. رژیم صهیونیستی مشکل اصولی دارد. مشکل رژیم صهیونیستی اساس عدم مشروعیّت این رژیم است. رژیم صهیونیستی نامشروع است پایه‌ رژیم صهیونیست در این منطقه‌ یک پایه‌ سست و متزل و غلطی است؛ این هم چیزی نیست که کلیدش دست دولت‌‌ها باشد که بتوانند آن را حل بکنند عدم مشروعیّت رژیم صهیونیستی در دل امّت اسلامی حک شده است و زایل‌شدنی نیست؛ با تلاش کاخ سفید و با انتقال سفارت به قدس و با این حرف‌‌ها نمی‌توانند این مشکل را حل کنند؛ این مشکل حل‌شدنی نیست. و بدون شک، این رژیمی که بر پایه‌ باطل تشکیل شده است، به توفیق الهی و با همّت ملّت‌‌های مسلمان نابود خواهد شد و از بین خواهد رفت.»لنگر[۱۰]

۴) واکنش‌‌های جهانی به افتتاح سفارت ایالات متحده در بیت‌المقدس

در گزارشی که از وبگاه www.euronews.com منتشر شده است آمده اسرائیل مجموعه مراسمی را برای انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس برگزارکرد، اما بسیاری از نمایندگان و سفرای کشور‌های مختلف به دلیل اختلاف نظری که در این موضوع با واشنگتن داشتند، در این جشن‌‌ها شرکت نکردند.

دونالد ترامپ در دسامبر گذشته بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت که علاوه بر خشم مردم فلسطین، واکنش‌‌های گسترده جهانی را نیز به همراه داشت. چند روز پس از سخنرانی دونالد ترامپ در رابطه با انتقال سفارت به بیت‌المقدس، سازمان ملل متحد با اکثریت آرا، قطعنامه‌های‌ در محکومیت این تصمیم آمریکا تصویب کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیش‌نویس این قطعنامه‌ را به رای گذاشت که در آن نمایندگان ۱۲۸ کشور به قطعنامه مجمع علیه تصمیم آمریکا رای موافق، ۹ کشور رای مخالف و ۳۵ کشور رای ممتنع دادند. ۲۱ کشور نیز در این رای‌گیری شرکت نکردند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی در واکنش به افتتاح سفارت آمریکا در بیت‌المقدس گفت که این مساله باعث وقوع تحریکات و بی‌ثباتی» در منطقه خواهد شد. وی افزود: با این قدم، دولت ایالات متحده نقش خود را در روند صلح لغو و به جهانیان، مردم فلسطین، ملت‌‌های عرب و مسلمان توهین کرده است.»

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا نیز اعلام کرد که همواره با این تصمیم ایالات متحده آمریکا مخالف بوده است و بریتانیا هیچ برنام‌های برای انتقال سفارتخانه خود از تل‌آویو به بیت‌المقدس ندارد.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه این تصمیم ایالات متحده را نقض قوانین بین‌المللی به ویژه قطعنامه‌‌های شورای امنیت» خواند و از مقامات اسرائیل و فلسطین خواست تا در مورد این مساله مسئولانه عمل کنند. وی در ادامه افزود که مساله انتقال سفارت به بیت‌المقدس سبب تنش‌‌های سنگین در منطقه خواهد شد.

ماریا آدبر، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان نیز با تاکید بر این مساله که کشورش همچنان مخالف این تصمیم ایالات متحده است، گفت: ما و اتحادیه اروپا همچنان بر این باوریم که این اختلاف تن‌ها با توافق دوجانبه حل خواهد شد.» لنگر[۱۱]

همچنین در آمریکا در پی اعلام ترامپ مبنی بر، به رسمیت شناختن شهر قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، مردم شهر تمپا در ایالت فلوریدا، با برگزاری تظاهراتی، مخالفت خود را با این اقدام تنش زای ترامپ، اعلام کردند.لنگر[۱۲]

در گزارشی دیگر از خبرگزاری صدای افغان آوا، سیدعبدالله ‌هاشمی، رئیس شورای رهبری مجمع ملی جوانان افغانستان در این گردهمایی ضمن نکوهش تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا مبنی بر رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آن کشور به قدس گفت ما متعقد هستیم که بیت المقدس پایتخت فلسطین است نه سرمایه ترامپ که به اسرائیل تحفه دهد.لنگر[۱۳]

در خبری دیگر، شبکه العالم، به نقل از خبرگزاری آناتولی نوشت: رجب طیب اردوغان،‌ رئیس‌ جمهوری ترکیه در مراسمی با حضور دانشجویان در لندن به تصمیم دولت آمریکا برای انتقال سفارتخانه خود به قدس اشاره کرد و گفت ۱۲۸ کشور به وضوح علیه این تصمیم در مجمع عمومی سازمان ملل متحد رای دادند. رئیس‌جمهوری ترکیه تاکید کرد، با وجود تمام اقداماتی که برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر اسرائیل انجام شده است، قدس شرقی پایتخت فلسطین است.لنگر[۱۴]

۵) اعلام پایتختی بیت المقدس نشانه عجز رژیم صهیونیستی

امام ‌ای نیز در واکنش به انتقال سفارت، عجز رژیم صهیونیستی را با انجام این کار به رخ همگان کشید. ایشان فرمودند: مسئله‌ فلسطین، امروز در رأس مسائل ی دنیای اسلام و امّت اسلامی است. همه موظّفند از فلسطین و آزادی فلسطین و نجات ملّت فلسطین دفاع کنند و برایش مجاهدت کنند و کار کنند. [البتّه] دشمن در این زمینه هم درمانده است؛ این را بدانید. حالا اینکه ادّعا می‌کنند می‌خواهند قدس را پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام بکنند، این از عجز این‌ها است، از ناتوانی این‌ها است. در قضیّه‌ فلسطین دست‌‌های این‌ها بسته است، با این کار هم بلاشک ضربه‌ بزرگ‌تری خواهند خورد و دنیای اسلام در مقابل این‌ها خواهد ایستاد؛ قطعاً دشمن نمی‌تواند در قضیّه‌ فلسطین، موفّقیّت مورد نظر خودش را پیدا کند و فلسطین آزاد خواهد شد؛ تردیدی نیست که فلسطین آزاد خواهد شد. ممکن است اندکی دیرتر، اندکی زودتر، لکن قطعاً این اتّفاق خواهد افتاد و مبارزه‌ امّت اسلامی برای نجات فلسطین ان‌شاءالله به نتیجه خواهد رسید.لنگر[۱۵]

راه حل: ۱) مبارزه و مجاهدت راه نجات بیت المقدس

امام ‌ای با اعتقاد کامل به مجاهدت و مبارزه برای نجات قدس شریف، آن را تن‌ها راه دانسته و پیشرفت مقاومت را تضمین می نمایند. ایشان می‌فرمایند: تن‌ها راه نجات قدس شریف، مبارزه و مقاومت است و دیگر راه‌‌ها، بی‌سرانجام و عقیم است.لنگر[۱۶] من عقید‌هام این است که این مجاهدت در مقابل رژیم صهیونیستی، به نتیجه خواهد رسید؛ این را ما معتقدیم. اینکه ما خیال کنیم که دیگر فاید‌های ندارد و کار از کار گذشته»، نخیر، این‌جور نیست؛ ولو ده‌‌ها سال هم گذشته است امّا قطعاً ان‌شاءالله و باذن‌الله به نتیجه خواهد رسید؛ کما اینکه تا امروز هم مقاومت پیشرفت کرده است. شما ملاحظه کنید؛ یک روز این‌ها -صهیونیست‌‌ها- شعار از نیل تا فرات» میدادند، [ولی] امروز دور خودشان دیوار می‌کشند که بتوانند خودشان را در آنجا در سرزمین غصبی حفظ کنند. بنابراین مقاومت پیشرفت کرده، بعد از این هم پیشرفت خواهد داشت. لنگر[۱۷]

۲) حج می‌تواند یک درمان برای درد فلسطین باشد

امام ‌ای حج را برای درمان درد‌های امت اسلامی مانند مسجد الاقصی و فلسطین بسیار موثر دانسته و پیوند‌های برادری در حج را فرصت خوبی برای همدلی می‌دانند. ایشان در پیامی به کنگره عظیم حج فرمودند: مسلمانانی که از چ‌هارگوشه‌ ج‌هان در اینجا به شوق طواف کعبه و زیارت حرم رسول اعظم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله گرد آمد‌هاند باید این فرصت را برای مستحکم کردن پیوند‌های برادری میان خود که درمان بسیاری از درد‌های بزرگ امت اسلامی است مغتنم شمارند. امروزه آشکارا می‌بینیم که دست بدخوا‌هان دنیای اسلام، بیش از گذشته در کار تفرق‌هافکنی میان مسلمانان است. و این در حالی است که امت اسلامی امروزه بیش از گذشته به انسجام و همدلی نیازمند است. امروز پنجه‌ خونین دشمنان در جای جایِ سرزمین‌‌های اسلامی بطور نمایان در کار فاجع‌هافرینی است؛ فلسطین در سیطره‌ خباثت صهیونیست‌ها در رنج و محنت روزافزون است؛ مسجد الاقصی در معرض خطر جدی است؛ مردم مظلوم غزه پس از آن نسل کشی بی‌سابقه همچنان در سخت‌ترین شرائط به سر می‌برند؛ افغانستان در زیر چکمه‌ اشغالگران، هر روز دچار مصیبتی تازه است؛ ناامنی در عراق، آرامش و راحت را از مردم سلب کرده است؛ برادرکشی در یمن داغی تازه بر دل امت اسلامی ن‌هاده است.»لنگر[۱۸]

آینده شناسی: بیت‌المقدّس پایتخت فلسطین باقی خواهد ماند

امام ‌ای در بیانات خویش همواره بعد از تشخیص درد و تبیین و تفسیر آن، تاریخچه و عوامل، راه حل‌‌ها و راهکار‌ها، به آینده شناسی موضوعات نیز می‌پردازند. ایشان در مورد آینده بیت المقدس نیز، البته با شروطی که از طرف مسلمانان باید رعایت شود، می‌فرمایند: فلسطین به توفیق الهی و باذن‌الله‌تعالی از دست دشمنان خلاص خواهد شد؛ بیت‌المقدّس پایتخت فلسطین است و آمریکا و بزرگ‌تر از آمریکا و کوچک‌تر از آمریکا و اذناب آمریکا، در قبال حقیقت و سنّت الهی در مورد فلسطین هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.لنگر[۱۹] قضیّه‌ فلسطین از یاد‌ها نخواهد رفت و شهر مقدّس بیت‌المقدّس پایتخت فلسطین باقی خواهد ماند و قبله‌ اوّل مسلمآن‌‌ها برای مسلمآن‌‌ها باقی خواهد ماند و به توفیق الهی و به توفیق پروردگار، امّت اسلامی و ملّت مسلمانِ فلسطین بر دشمنان خودشان قطعاً پیروز خواهند شد و خواهند دید آن روزی را که ریشه‌ رژیم جعلی صهیونیست از سرزمین فلسطین کنده خواهد شد.»لنگر[۲۰] ان شاءالله.

نویسنده: سعید ابوالقاضی

.

پی‌نوشت

لنگر[۱] . Deal of the Century

لنگر[۲] . www.yon.ir/3rqxo

لنگر[۳] . www.yon.ir/AwP0D

لنگر[۴] . http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=40174

لنگر[۵] . بیانات در دیدار شرکت‌کنندگان در کنفرانس اتحادیه بین‌ المجالس سازمان همکاری اسلامی، ۲۶/۱۰/۱۳۹۶

لنگر[۶] . بیانات در دیدار کارگزاران حج، ۲۵/۴/۱۳۹۷

لنگر[۷] . www.yon.ir/HMrzx

لنگر[۸] . پیام به‌ ملت‌های‌ مسلمان‌ و دولت‌های‌ اسلامی به مناسبت روز جهانی‌ قدس‌، ۲۹/۹/۱۳۷۹

لنگر[۹] . www.yon.ir/ghNzn

لنگر[۱۰] . بیانات در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشور‌های اسلامی، ۲۵/۳/۱۳۹۷

لنگر[۱۱] . www.yon.ir/ghNzn

لنگر[۱۲] . www.mshrgh.ir/806896

لنگر[۱۳] . www.yon.ir/FWGoy

لنگر[۱۴] . www.yon.ir/Vwz38

لنگر[۱۵] . بیانات در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى‌، ۱۵/۹/۱۳۹۶

لنگر[۱۶] . دیدار دبیرکل جنبش ج‌هاد اسلامی فلسطین با رهبر انقلاب، ۲۴/۹/۱۳۹۵

لنگر[۱۷] . بیانات در دیدار شرکت‌کنندگان در کنفرانس اتحادیه بین‌ المجالس سازمان همکاری اسلامی، ۲۶/۱۰/۱۳۹۶

لنگر[۱۸] . پیام به کنگره عظیم حج، ۵/۹/۱۳۸۸

لنگر[۱۹] . بیانات در محفل انس با قرآن کریم، ۲۷/۲/۱۳۹۷

لنگر[۲۰] . بیانات در دیدار کارگزاران حج، ۲۵/۴/۱۳۹۷


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها